Aktiviteter

I år blir det mulig å velge mellom fire ulike grupper: Vann, Vind, Luft og Land som byr på mange forskjellige aktiviteter. Man behøver ikke å ha noe erfaring fra før for å delta, men man vil likevel få brynt seg ordentlig på sporten og prøvd mye forskjellig. Gruppene blir så store at vi kan tilpasse litt om noen har litt erfaring fra før. Omtrent en og en halv dag blir satt av til dette.

Det vil bli felles opplegg for alle gruppene hvor alle får forsøkt blant annet rafting, vannski/wakeboard og vårt legendariske Adventure Race. Dette er kort fortalt “71 grader nord” på èn dag. Samarbeid, utfordringer, rask tenkning og moro er stikkordene.

Vanngruppa

VANN

En kajakk er det ultimate fremkomstmiddelet i en frådende elv. Vi begynner i stille farvann og holder på til alle er komfortable med å frigjøre seg fra kajakken og behersker det grunnleggende, før vi begir oss ut i større stryk. I år vil vi legge det opp som et grunnkurs i elvekajakk hvor målet er at du skal kunne grunnleggende kammeratreddning, sikkerhetstenkning i tillegg til å lære hvordan du kan se meningsløst bra ut mens du padler oppned, baklengs ned elva. Veien til å bli X-Camp instruktør går via elvekajakkgruppa!

Om du har en fetisch for store gummigreier kan rafting være noe for deg. Første dagen blir det noen turer ned strykene med guide, før dere selv må bytte på å guide. Om du drømmer om sommerjobb som raftingguide er dette et strålende sted å begynne. Eller om du bare rett og slett liker at andre jobber når du roper…

Nøyaktig innhold er ikke klart enda, men et godt gjett vil være: Elvekajakk, pro-rafting og riverboard i en eller annen kombinasjon.

 

Landgruppa 0470

VIND

For late unge herrer og frøkner som ikke liker å padle eller bestige et fjell for å få fart er vind et fabelaktig alternativ. Kiteing og windsurf er i fokus. Litt teori, rigging, sikker launch, flyving og bodydragging står på programmet. Om vi er heldig med forholdene vil også de flinkeste få prøve seg på brett den siste dagen. Pray for wind!

 

Landgruppa

LAND

Denne gruppa har vært en stor suksess de siste årene! Evje-området er perfekt for en haug med tvilsomme aktiviteter på bakken. Vi kan friste med longboard surfing på asfalt, dirtboard, downhill og BMX triksing.

 

Luftgruppa

LUFT

Liker du luft under deg så vel som over? Som i fjor legger vi opp til tandemturer med paraglider, men så sant forholdene gjør det mulig vil vi også prøve å få til noen skolebakketurer hvor man kan prøve å fly litt selv.

Men husk! Denne aktiviteten er avhengig av rett vind! Så her er det en sjanse for at du blir sittende på toppen av et fjell og se på skyer og grille pølser i steden for å fly. But no risk – no gain. Vi har prøvd og vet hvorfor fuglende synger!

 

Hva pokker skal jeg velge?

Ja vi vet, det er så utrolig mye fett å velge imellom! Det er ingen krise om du ikke kommer på den gruppa du trodde du ønsket deg. Gruppespesialiseringen varer èn drøy dag, og erfaringer fra tidligere leire viser at veldig få av de som kom på en alternativ gruppe ikke smilte fra øre til øre ved leirbålet om kvelden.

Mediagruppa vil følge det hele fra en armlengdes avstand. Om du trenger et ekstra kick og synes det høres ut som en smart idè å drive baklengs ned fossen, mens du klorer deg fast med tærne og filmer med et stort glis, er du sikret en plass på mediateamet. Ta gjerne med kamera til leiren, det blir nok av ting å ta bilde av!

Meld deg på