Kontakt oss angående friluftscampere


XCAMP AS

Xcamp_Lifestylecamper_Xline_Endrer

Utiskt fra vår friluftscamper

E-Mail: info@xcamp.no
Addresse: Fredfossgata 41, 3320 Vestfossen

Tilbud/visning:
Øyvind Warhuus
Salg og utleie
922 07 333

Vognen har flust av tilleggsutstyr og praktiske løsninger som gjør at du kan strekke ut bilferien lenge – uten å stoppe innom sivilisasjonen

X-Line Premium – Norges råeste Villmarkscamper?

Markedsføring:
Øyvind Warhuus
Markedssjef
922 07 333

Få mer informasjon om villmarksvognene

6 + 2 = ?

Hva bør du tenke på når du skal velge en Minicampingvogn?
 1. Designet må passe din smak

  Steeldrop har et skikkelig stilig retro utseende!

 2. Det er ekstremt viktig å tenke på bredde, høyde og vekt på vognen.
 3. Du bør tenke på kjørekomfort og om vognen er air-dynamisk* designet.
 4. Kan camperen kjøres med mitt førerkort på min bil?
 5. Kvaliteten på vognen. Tåler vognen å kjøre på skikkelige humpete veier, få seg en trøkk eller det nordiske klima? Smeller det når du f.eks. lukker igjen bakluken eller har den en fin og dempende lyd, som en lyd av tett vogn med god kvalitet?
 6. Det er lurt å tenke på om det er lett å selge friluftscamperen dersom du skal selge den ved en senere anledning.
 7. Har den takrails eller mulighet for takstativ dersom det er ønskelig?
 8. Er det lett å leie ut vognen?
 9. Er det varme i vognen og er den isolert, slik at du kan sove i den året rundt?
 10. Er det kjøleskap?

Se gjerne guide hos Jakt&fiske Magasinet

Hvorfor er dette viktig å tenke på dette når du skal kjøpe en vogn?
 1. Det er viktig å være stolt av sin camper, fordi da bruker du den oftere 🙂
 2. Jo, det er viktig å tenke på dette fordi lav vekt, smal bredde og lav høyde fordi

  Xcamper er yppelig for camping på vinteren!

  1. Det sliter vesentlig mindre på bilen
  2. Du sparer mye drifstoff eller energi/strøm.
  3. Du kan slappe av mer når du kjører
  4. Med en smal vogn trenger du ikke å tenke på bredden på vognen når du møter biler på smale veier.
  5. Du kan parkere vognen på en vanlig parkedingsplass f.eks. i byen eller utenfor en butikk.
  6. Med lav vekt kan du i tillegg kjøre bilen med førekort kl. B (Standard førerkort for bil) med de fleste biler,
  7. Med lav høyde kan du parkere bilen i garasje, et parkeringshus og parkeringskjeller.
 3. Når det gjelder god kjørekomfort og air-dynamiske vogner så sliter det mindre på bilen, og du sparer mye drifstoff eller energi/strøm. Du kan slappe av mer når du kjører og med en smal vogn trenger du heller ikke å tenke på bredden på vognen når du møter biler på smale veier.
 4. Alle biler har ulike krav på hva som er  tillatt vekt og førerkortet ditt avgjør også om du kan kjøre camperen med ditt sertifikat. Du kan måtte oppgradere til førerkortet med klasse B96 eller klasse BE dersom du har førerkort klasse B (Standard førerkort for bil) i dag.
 5. Det er lurt å tenke på kvaliteten, fordi dersom det er dårlig kvalitet, vil vognen tape seg mye over tid og du må bruke masse penger på vedlikehold. Med dårlig kvalitet kan skapdørene riste i stykker, vann trekke inn vinduene, understell ruste, vognen blir smadret ved en krasj, fukt trekker inn i skjøtene, skruer og annet ruster, osv.
 6. Dersom du ikke tenker på om det er lett å selge vognen videre, kan du tape høye summer når du selger den videre.
 7. Det er viktig å tenke på om det er takreail eller mulighet for takstativ dersom du en gang ønsker å selge den videre, fordi da er den mer lettsolgt. Det er også viktig dersom du ønsker å ha mulighet for å ha taktelt, kajak, sykkler, takboks eller lignende på taket eller montere markise, fortelt eller do/dusj-telt på siden av vognen.
 8. Dersom det er lett å leie den ut, er det også lett å selge den. Å leie ut vognen kan være en fin inntekt, med relativt lite jobb.
 9. Dersom det er varme i vognen og den er isolert, vil det være lettere å selge den og leie den ut. Du vil også bruke vognen mer, og får dermed mer glede av vognen,
 10. Dersom det er kjøleskap, så kan du ha med deg mat og drikke, og holde det kjølig over lengre tid. Det er veldig tungvint med en løsning hvor du f.eks. må bruke isbiter for å kjøle mat og drikke. Det blir veldig sølete og maten kan fort bli fordervet dersom du ikke rekker å kjøre innom å kjøpe nye isbiter eller glemmer å bytte ut smeltet is med nye isbiter.
Har våre villmarksvogner og teardrop vogner noen av disse 10 kvalifikasjonenen du bør tenke på ved kjøp av vogn? Se gjerne test av vår vogn i Jakt&Fiske Magasinet
 1. Vognen våre har et meget flott design, og vi hører i de fleste tilfeller at våre villmarkscampere har det tøffeste og kuleste designet og at vår dråpeformet retro Steeldrop har det stiligiste designet på markedet.
 2. Alle våre vogner har smal bredde, lav vekt og lav høyde, og sliter derfor vesentlig mindre på bilen enn andre vogne som veier mer og har tung vekt på kulen. Vognene våre har lav luftmotstand, slik at du bruker mindre dirvstoff/strøm, som gjør at du sparer penger og kan kjøre lengre før du må stoppe for å tanke bilen. De fleste personer kan dra den med sin bil med kun førerkort klasse B (Standard førerkort for bil). Ta kontakt, så kan vi lett finne ut om du kan kjøre vognen bak din bil med ditt førerkort.

  3 barn i takteltetet som er montert på friluftscamper av typen Steeldrop

  1. Bredde: 199 cm bred nede ved dekkene og 155 cm bred i den delen som er over dekkene.
  2. Høyde: Fra 166 cm.
  3. Vekt: Alle vognen våre kan registreres for under 1000 kg og noen av vognene kan registreres med en vekt på under 750 kg.
 3. Våre villmarkshengere og friluftscampere som X-line og Steeldrop har god kjørekomfort og er air-dynamisk laget. Det betyr at du får en mer behagelig kjøretur og lavere luftmotstand, slik at du bruker mindre dirvstoff/strøm, som igjen gjør at du sparer penger og kan kjøre lengre før du må stoppe for å lade el-bilen eller fylle på drivstoff på fosilbilen.
 4. Alle vognen våre kan registreres for under 1000 kg og noen av vognene kan registreres med en vekt på under 750 kg. Det betyr at du i de fleste tilfeller kan kjøre vognene våre uten å oppgradere førerkorter eller kun oppgradere til førerkort klasse B96, hvor det ikke er krav om oppskjøring.
 5. Alle våre vogner er robust laget og tåler skikkelig juling. Villmarksvogner besto testen ved å krasje med et dyr på over 500 kg i en hastighet på 70 km/t, uten at rammen ble skeiv eller karoseriet ble ødelagt av å bli truffet av dyret. Vognene er også tilpasset nordiske forhold og klima, og ting rister ikke i stykker.
  Våre vogner er skikkelig tette og holder fukt ute.
 6. Våre vogner er lettselgelig, fordi vi har et begrensett opplag hvert år, og får dermed en mye høyere etterspørsel enn hva markedet tilbyr. Selges det mange vogner nye vogner av et slag, vil en bruktvogn falle raskere i pris. Med den gode kvaliteten våre vogner har, vil de se mye nyere ut enn vogner med lav kvalitet, og verdien holder seg derfor høyere i lengre tid. De fleste av de få vognen som har blitt solgt på bruktmarkedet de siste årene, har blitt solgt for høyere pris enn det vi har solgt de for som ny til våre kunder.
 7. Alle våre vogner har takreail eller kan ettermontere takstaiv dersom de var levert uten dette. De fleste av våre vogner selges med markise, hvor det engelt kan monters på et ekstra rom (Siderom/fortelt) på 2*2,5 meter. Våre takreail er godkjent for 200 kg. Det er også mulig å bestille med hengerfeste for sykkelstaiv eller ekstra boks for lagring. V
 8. Alle våre vogner er lett å leie ut, fordi de personer kan dra den med sin bil med kun førerkort klasse B (Standard førerkort for bil), utsende på vognen tiltrekker masse oppmerksomhet, de flest el-biler og veteranbiler kan trekke vognene våre, og de fleste av vognene våre har masse ekstrautstyr, som gjør at det er meget atraktivt å leie vognen.
 9. Alle våre vogner er isolert, og de fleste har webasto/dieselvarmer eller kan ettermontere dette. Du kan sove behagelig (dette er selvølgelig personavhengig) med vanlig dyne ned til en utvendig temperatur på ca. 5 varmegrader og ca. 21 kullegrader med dieselvarmeren, og med soverpose er det kvaliteten på soveposen som avgjør hvor kaldt det kan være ute og at du samtidig kan sover behagelig uten å fryse.
 10. Alle våre vogner er hittil bestilt og solgt med kjøleskap som trekker lite strøm, og de fleste er solgt med compreor kjøleboks som også kan brukes som fryser ned til -18 grader.
NAF skriver følgende i testen sin om våre vogner:

Dette er et luksushotellrom på hjul! Vognen har flust av tilleggsutstyr og praktiske løsninger som gjør at du kan strekke ut bilferien lenge – uten å stoppe innom sivilisasjonen

Vi er ikke teltfolk, ei heller campingvognfolk – så denne traff oss midt i blinken. Vi liker tanken på å være fri til å overnatte hvor vi vil, uten for mye styr og en viss komfort. Det kan hende vi må kalle dette «glamping», for det føltes herlig ekstravagant å kunne skru på stemningslys og stereoanlegg, mens vi lagde mat på kjøkkenet bak på vogna. Det var deilig å kunne skru på webasto-varmeren før leggetid og våkne etter en god natts søvn i egen dyne.

For to som kjører lite med henger var det et pluss at vognen er lett å håndtere og manøvrere. Vi likte at den kan dyttes på plass manuelt, noe som gjør at du kan parkere nesten overalt.

Fordeler:

Villmarkscamper med hund av rasen husky-malamute mix

 • Du er i seng på få minutter.
 • God sovekomfort.
 • 230V-kontakt og 12V-uttak
 • Kjøkken med kompressorkjøleskap, gassbluss med to brennere, og vanntank til oppvaskkummen.
 • Vognen er lett å parkere, enten ved å rygge eller dytte den på plass.
 • Fungerer som ekstra bagasjeplass.
 • Kan ha taktelt på taket for å utvide antall sengeplasser.
Og i testen “Camping i kulda” skriver NAF:

Campingturen trenger ikke være forbeholdt sommeren. Med enkle grep kan du holde varmen selv når gradestokken kryper ned mot null – og forbi.

Campingalternativer med innebygget varme lar deg campe hele året.

Det finnes flere små campingvogner med lav totalvekt, som passer ypperlig for deg som bare vil ha en deilig seng og et lite kjøkken med på tur. Dette er rett og slett et lite hotellrom på hjul.

Mini-campingvognen er et praktisk alternativ på camping, og har ofte innebygget varme.

Hvis tanken om å potensielt hutre i et telt ikke frister, er det også helt ok. Det er mange alternativer du enten kan leie eller eie, som lar deg campe med høy komfortfaktor hele året. 

*= Air-dynamisk refererer til en design- og teknologifilosofi som fokuserer på å optimalisere luftstrømmen rundt en campingvogn for å redusere luftmotstanden og øke stabiliteten og drivstoffeffektiviteten.

I praksis kan dette bety at campingvognen har en aerodynamisk utforming, med glatte linjer og en avrundet front som bidrar til å bryte ned luftstrømmen og redusere turbulens. Noen air-dynamiske vogner er bygget så smale som mulig for å reduserer luftmotstanden og støyen, samt understell som bidrar til å stabilisere vognen ved høye hastigheter og i utfordrende kjøreforhold.

Air-dynamisk design er spesielt vanlig i moderne campingvogner som er laget for å være lette, enkle å trekke og energieffektive. Ved å optimalisere luftstrømmen rundt vognen, kan produsentene redusere vekten og drivstofforbruket samtidig som de opprettholder god stabilitet og kjørekomfort.